پارچه بیمارستانی
رفو کردن لباس با وصله
1. وصله در واقع یک تکه پارچه است که به روی سوراخ یا پارگی دوخته می‌شود. برای این کار ایده‌ آل‌ترین حالت این است که تکه‌ای از پارچه‌ی همان لباس را داشته باشید و برای وصله از آن استفاده کنید.

اما طبیعتا این امر بسیاری از مواقع غیرممکن است، چون همه‌ی ما بخشی از لباس‌هایمان را به صورت دوخته شده و آماده خریداری می‌کنیم.

در چنین شرایطی می‌توانید از قسمت‌های داخلی جیب، برخی اضافات لباس که در معرض دید نیست یا از برخی تزئینات که قابلیت حذف شدن، دارند استفاده کنید.


آموزشی آسان جهت رفو کردن لباس
۲. اگر دقت کرده باشید، لباس یا جوراب قبل از اینکه کاملا پاره شوند، به تار و پود پارچه تجزیه می‌شوند؛ بنابراین اگر در صورت سایش زیاد لباستان دچار آسیب شده و ریش ریش است، قبل از اینکه شروع به وصله زدن کنید، حتما این نخ‌ ها را ببرید چرا که در غیر این صورت کیفیت رفو کردن لباستان کاهش می‌یابد و ممکن است در نهایت نتیجه‌ی رضایت بخشی نگیرید.


تعمیر کردن جوراب
۳. بعد از اینکه پارچه‌ی مناسب وصله زدن را تهیه کردید، باید یک تکه از آن را طبق نکاتی که خواهیم گفت، ببرید.

پارچه‌ی وصله باید دقیقا هم شکل با پارگی و اندازه‌ی آن از هر طرف دو و نیم سانتی متر بیشتر از قسمت آسیب دیده باشد تا بتوانید با خیال راحت روی آن عمل دوخت را انجام دهید.

4 . لباس یا جورابی که رفو می‌کنید را پشت و رو کنید و پارچه‌ای که برای وصله زدن آماده کرده‌اید را از این قسمت به لباس بدوزید تا بعد از اتمام کار مشخص نباشد.

۵. سعی کنید وصله را روی پارچه‌ی لباستان دقیق و ثابت قرار دهید که در مرحله‌ی دوخت جابجا نشود و دچار مشکل نشوید. برای این کار می‌توانید از سوزن ته گرد استفاده کنید.

حتما قسمت پارگی باید وسط پارچه‌ی وصله قرار بگیرد. برای فیکس کردن پارچه‌ی وصله روی لباس آسیب دیده، می‌توانید از اتو یا چسب‌های مخصوص این کار به نام چسب زانفیکس استفاده کنید.


6 . در اینجا وارد مرحله‌ی دوخت می‌شویم. چرخ خیاطی یا نخ و سوزن را آماده کنید. دقت کنید که در این مرحله هم لازم است نخ همرنگ پارچه‌ی لباس باشد و حتی در صورت امکان از یک جنس و ضخامت باشند.

حال لبه‌های پارچه‌ی وصله را زیر چرخ بگذارید و شروع کنید. لبه‌ی پارچه‌ی وصله باید یک سانت و نیم به داخل برگشته باشد و روی آن دوخت انجام شود.

می‌توانید برای اطمینان کار دو یا سه بار روی دوخت حرکت کنید. بعد از اینکه پارچه را اصطلاحا به لباستان وصله کردید، می‌توانید سوزن‌های ته گرد را باز کنید.


رفو کردن لباس با وصله آماده
در صورتی که پارچه‌ی مناسب برای وصله زدن به لباستان را پیدا نکردید، می‌توانید از نمونه‌های وصله‌ی آماده که در بازار و خرازی‌ها موجود است استفاده کنید.

هنگام خرید این وصله‌ها باید بیشتر به صورت سلیقه‌ای عمل کنید، اما دقت کنید وصله‌ای که می‌خرید از لحاظ اندازه، جنس و سایر نکات، مواردی که قبلا گفته شد را دارا باشد. همچنین وصله‌ها گاهی برای راست و چپ مجزا تولید می‌شوند پس به این موضوع هم دقت کنید.


برای وصله کردن لباس با وصله‌های آماده تقریبا تمام مراحل شبیه به وصله زدن عادی است. با این تفاوت که وصله را این بار روی پارچه محکم می‌کنید و می‌دوزید. این مراحل را با هم مرور می‌کنیم:
وصله‌ی خریداری شده را روی قسمت پارگی طوری ثابت کنید که در زمان دوخت حرکت نکند. اگر برای این کار از سوزن ته گرد استفاده می‌کنید، سوزن را در لبه‌ی پارگی بزنید تا جا برای دوخت وجود داشته باشد.
وصله‌های موجود در بازار عموما ضخیم هستند؛ بنابراین باید سوزن مناسبی برای دوخت آن به لباس انتخاب کنید. در حالت عادی سوزن شماره‌ی ۱۴/۹۰ برای دوخت وصله‌های موجود در بازار مناسب است.
این نوع وصله بهتر است به صورت زیگزاگ روی پارچه دوخته شوند. علت آن این است که از رو کار می‌کنید و لازم است نمای خوبی دشته باشد تا زیبایی لباس را از بین نبرد. دوخت زیگزاگ باید برای این کار کم عرض و ظریف باشد.
آموزش رفو کردن لباس ساده و حرفه ای در خانه

دوخت زیگزاگ برای رفو کردن
توصیه می‌کنیم برای دوخت این وصله‌ها از چرخ خیاطی استفاده کنید، زیرا برای دوخت با دست به علت ضخامت وصله باید زحمت زیادی بکشید و در نهایت کیفیت ایده آلی هم نخواهید داشت.


ایده‌های خلاقانه‌ برای رفو
علاوه بر رفوی سوراخ یا پارگی روی لباس ممکن است لباس آسیب‌های دیگری هم ببیند. مثلا زمانی که لباس نخ نما شده و احتمال می‌رود به زودی پاره شود، می‌توان از پشت پارچه چندین بخیه روی هم بزنید تا یک بافت پارچه‌ای ایجاد شود و استقامت پارچه‌ی لباس افزایش یابد.

یا اگر حاشیه‌ی لباستان دچار فرسودگی یا ریش ریش شده است، می‌توانید یک نوار به تناسب نوع لباس و پارچه‌ی آن انتخاب کنید و روی لبه‌ی لباس بدوزید.

این نوار می‌تواند چرم یا ربان باشد و گاهی در صورتی که در تضاد با رنگ اصلی پارچه باشد، زیبایی چند برابری خواهد داشت.


رفوی قسمت های نازک شده لباس
در قسمت پشت پارچه، دور ناحیه ای که نازک شده بخیه های کوچک متوالی در امتداد پودها بدوزید و روی بخیه ها را دندان موشی کنید طوری که از طرف رو دیده نشود.


آموزش رفوی پارگی
پارگی بزرگ با حاشیه های ناصاف باید وصله شود ولیکن اگر پارگی مستقیم و یا به شکل L باشد می توان آن را رفو کرد پارگی ریز را به وسیله بخیه زیگزاک ترمیم کنید. دو لبه را در مجاورت هم نگه داشته و تمام پارگی ها را دقیقاً در کنار هم قرار داده و آنها را زیگزاک نمایید.


رفوی حاشیه های فرسوده
اگر لبه لباسی نخ نما شد، می توان نوار پارچه ای پهن همرنگ یا متضاد به محل دوخت. برای پارچه های سنگین وزن از چرم و در پارچه های دیگر به تناسب از روبان و قیطان استفاده نمایید.


رفوی سوراخ پارچه ها
اطراف محل سوراخ را با قیچی صاف کرده و پارچه را روی قارچ رفوگری قرار دهید. ابتدا الیاف تار جدید را بدوزید و بعد پارچه را برگردانده و پودهای جدید را از رو و زیر لبه ها رد کنید. ناحیه مورد نظر را باید طوری رفو کنید که نه فقط روی حفره بلکه مقداری از خود پارچه را نیز در بر گیرد


نویسنده:
ارسال کننده:
لغات کلیدی: 

 

جهت تماس با ما و سفارش محصول و یا داشتن هرگونه سوالی در خصوص مطالب و محصولات با شماره های زیر تماس بگیرید:

خرید پارچه ارتباط با مدیریت فروش: 09131074397 _ 03132283846 (5 خط )
خرید پارچه اصفهان _ شهرک صنعتی جی

 

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به جهان پارچه می باشد..

 

پارچه بیمارستانی

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به جهان پارچه می باشد.

خرید پارچه بیمارستانی

قیمت پارچه بیمارستانی

فروش پارچه بیمارستانی

خرید اینترنتی پارچه بیمارستانی

قیمت پارچه بیمارستانی

خرید پارچه بیمارستانی

پارچه , خرید پارچه , قیمت پارچه , خرید پارچه ارزان , خرید پارچه عمده , جهان پارچه پارچه , خرید پارچه , قیمت پارچه , خرید پارچه ارزان , خرید پارچه عمده